01
NOV
2013

Compte! Podries prendre una decisió errònia!

Una de les grans pors que ens impedeixen progressar a la vida és la nostra dificultat per prendre decisions
El problema consisteix en què ens han ensenyat: “Compte!” “Podries prendre una decisió errònia!” Quan hi pensem podem arribar a sentir terror en el nostre cor.

Temem que aquesta decisió ens privi d’alguna cosa… de diners, amics, parella, de la nostra condició social o de qualsevol altra cosa que ens pugui aportar-nos presumptament a la decisió “correcta”.
Estretament lligat a això, es troba el nostre pànic a cometre errors. Per algun motiu sentim que hem de ser perfectes i oblidem que aprenem de cada situació i també dels nostres errors.

Com va dir Susan Jeffers:“Vivim en un món on la majoria de les persones es prenen a sí mateixes i les seves decisions massa seriosament. Et diré una cosa. Res és tan important. Paraula! Si, a conseqüència d’una decisió que prens, perds alguns diners, no hi ha problema… aprendràs a afrontar la pèrdua de diners. Si perds una parella… no hi ha problema… en trobaràs una altra. Si optes per divorciar-te, no hi ha problema… aprendràs a viure pel teu compte. Si decideixes casar-te, no hi ha problema… aprendràs a afrontar una nova manera de compartir”

Comença a pensar en tu mateix com un estudiant permanent en la gran universitat de la vida. Cada experiència és una lliçó valuosa que cal aprendre.

“Si optes pel camí A, arribaràs a provar les maduixes. Si optes pel B, provaràs les mores. Si detestes les maduixes i les mores, podràs trobar un altre camí”.

“El secret consisteix simplement a aplicar-se on està el pupitre i aprendre tot el possible sobre tu mateix i el món que t’envolta”.

De manera que… Anima’t! Succeeixi el que succeeixi com a conseqüència de les teves decisions, tu ho podràs afrontar!!!”

El camí que emprenem sovint comença amb un error… que corregim, passem a l’error següent… que corregim, passem al següent… que es converteix en el següent error… que, una vegada més corregim. De manera que l’únic moment en què estem realment en la ruta correcta és quan l’atravessem en zig-zag. Amb aquest exemple ens permet veure que, a la vida, el secret no està en preocupar-se per haver pres una decisió errònia: sinó en aprendre quan l’has de corregir!

Copyright © 1987-2012 Susan Jeffers, Ph.D. All rights reserved.

Deixi el seu Comentari

*

captcha *