03
ENE
2015

Encara que tinguis por, Fes-ho!

A primera vista, les pors semblen ser tan variades… Ho semblen fins que comences a aprofundir una mica més i t’adones de quina és veritablement la causa subjacent de totes les pors.

La causa dels nostres temors resideix molt possiblement en un excés de precaució. Però… Importa realment d’on provenen els nostres dubtes? Sovint resulta impossible calcular quines són les veritables causes de les nostres pors i, encara que les sapiguem, el fet de conèixer-les aquestes no desapareixen.

Que jo sàpiga, tots sentim inseguretat, por i dubtes quan avancem per la vida. No podem eludir la por. Només podem convertir-ho en una companya que ens persegueix en les nostres emocionants aventures; la por no és una ancora que ens té subjectes en un lloc.

Susan Jeffers va dir: llavors, si tots tenim por quan ens enfrontem a alguna cosa totalment nova a la vida… I som tants els que “ho fem” malgrat la por… Això ens fa arribar a la conclusió que la por realment no és el veritable problema. Per a alguns sentir por no té massa importància. Per a uns altres la por els crea un estat de paràlisi. Els primers dominen la seva por des d’una posició d’energia i acció, i els últims des d’una posició d’impotència i vulnerabilitat. Aquest fet, ens permet deduir que el secret per vèncer la por és augmentar la confiança en les nostres  fortaleses. Això significa que ja no tenim la necessitat de dispersar la teva energia preguntant-te els “perquès”. No tenen la major importància. El fet és que comencis ara a desenvolupar la fe en tu mateix/a fins que diguis: Puc afrontar aquesta situació! Puc afrontar-ho!

Quan faig alguna cosa, no té importància si sento por o no. La meva vida funciona de totes manera…Igual que la teva.

Copyright © 1987-2012 Susan Jeffers, Ph.D.    All rights reserved.

Deixi el seu Comentari

*

captcha *