25
ENE
2015

Les 5 veritats sobre la Por

Susan Jeffers ens va explicar com el primer pas per vèncer les nostres pors consisteix a integrar les 5 veritats sobre la Por fins que la nostra conducta s’inverteixi i avancem cap als nostres propòsits en comptes de retirar-nos.

Aquestes 5 veritats són:

1. La por mai desapareixerà mentre jo segueixi creixent.

2. L’única manera de lliurar-se de la por a fer alguna cosa és… Fer-la.

3. L’única manera de sentir-me millor és… Fer-ho.

4. No només jo sento por quan trepijo terreny desconegut, el mateix els passa a tots els altres.

5. Vèncer la por espanta menys que viure amb la por subconscient que prové d’una sensació d’impotència.

Aquests cinc punts ens ajuden a reflexionar sobre les següents qüestions:

Si no hem tingut èxit a l’hora d’enfrontar-nos a una situació temuda, és probable que no hagis comprès les veritats de la por i hagis interpretat la senyal de temor com una senyal per retrocedir.

Per a les persones que hagin tingut la tendència a jugar a el “Quan ja no senti por… Llavors! Ho faré” (joc Quan/llavors). Voldria dir-los que aquest joc mai ha donat resultat…

Finalment, sé que alguns escèptics poden pensar: “Com es pot afrontar una paràlisi, la mort d’un fill o un càncer?” Comprenc el seu escepticisme. Uns altres poden preguntar-se: “Per què haig de passar per totes les incomoditats que implica córrer aquests riscos?” “Per què no puc seguir vivint simplement la meva vida com fins ara?”. La meva resposta potser els sembli contundent: les persones que es neguen a córrer riscos viuen amb una sensació de temor molt més seriosa que la que experimentarien si afrontessin els riscos necessaris.

Copyright © 1987-2012 Susan Jeffers, Ph.D.    All rights reserved.

Deixi el seu Comentari

*

captcha *