18
DIC
2014

Qualsevol nit pot sortir el sol

Potser els sorprengui saber que, encara que la incapacitat d’enfrontar-se a les situacions temudes pugui semblar i sentir-se com un problema psicològic , en la majoria dels casos no és així. Crec que es tracta, senzillament, d’un problema educacional i que, al reeducar la ment, un pot acceptar la por com un simple fet de la vida, més que com un obstacle per a la vida que desitgem viure. (Això pot ser un alleujament per tots els que s’han estat preguntant-se: “Què em passa?”) .

La convicció que la por pot ser aafrontada amb èxit mitjançant el recondicionament mental, prové de les meves pròpies experiències. En part el meu problema era la veu dins del meu cap que seguia dient-me “Quina por!”, “millor que això no ho facis”, “això és perillós”, “no corris riscos”, “podries cometre un error”… ” “ho lamentaràs!”

La meva por no semblava desaparèixer mai, fins i tot el meu doctorat era una constant font d’estrès acompanyada de la constant sensació de “no sóc suficient”.

Vaig continuar llegint, assistint a tallers i parlant amb totes aquelles persones que volien escoltar-me. Vaig començar a veure el món com un lloc menys amenaçador i més alegre i vaig començar a sentir el sentiment de pau interior per primera vegada en la vida.

En aquells moments vaig conèixer a persones que lluitaven contra els mateixos obstacles que jo havia après a enfrontar-me… el principal dels quals era la por. Com podia jo ajudar-los?

Comprenent que els processos que estaven transformant la meva vida eren de tipus educacional, vaig arribar a la convicció que aquests mètodes podien ser ensenyats a qualsevol persona. Vaig prendre coratge i vaig fer una aplicació per poder transmetre els ensenyaments de Susan Jeffers convertint-me en formadora oficial del seu mètode: Feel the Fear.

Actualment, la meva proposta consisteix en compartir el que he après en aquests anys i les claus sobre el que a mi m’ha funcionat per actuar malgrat la por.

Com deia Susan Jeffers: “Si alguna cosa et preocupa, part simplement del punt on et trobes i fes el necessari per canviar.”

Copyright © 1987-2012 Susan Jeffers, Ph.D.    All rights reserved.

Deixi el seu Comentari

*

captcha *