20
NOV
2014

Solidaritat a 1€

La setmana passada Raimon Samsó ens va brindar l’oportunitat de participar en el seu esdeveniment El Código del Dinero i explicar el Teaming, la història de Jil Van Eyle i la meva a gairebé un centenar de persones.

La meva història comença com a voluntària a l’Hospital infantil Sant Joan de Déu quan tenia dinou anys. Com que era tan jove la meva primera experiència allà va ser a la Sala de Jocs. Durant els següents mesos combinava la sala de jocs amb el suport a les infermeres a les habitacions i més endavant vaig estar en quiròfan, concretament en la part on els nens s’acomiaden dels seus familiars.

Anys més tard vaig tenir l’oportunitat de conèixer el Teaming a través del pare d’una nena greument malalta. La quantitat d’operacions que va sofrir la seva filla, amb ingressos hospitalaris freqüents a causa de la seva salut fràgil li exigien molt de temps i dedicació fins al punt que va perdre la seva feina i va haver d’acceptar un treball en un callcenter per poder estar més temps amb la seva filla. Ell buscava en les ONG’s recolzament de tot tipus, inclòs l’econòmic i va ser llavors quan se li va ocórrer el Teaming o solidaritat a 1 euro. En els últims quinze anys gràcies a aquesta idea i a persones voluntàries hem aconseguit generar milers d’euros al mes per a projectes solidaris, en més de mil empreses en quaranta països. El Teaming es basa en una idea molt simple en què molts donen molt poc.

El Teaming no té número de compte. Els participants trien democràticament un projecte i després de sis mesos o un any quan s’han acumulat molts fons els diners es transfereix directament al projecte. El Teaming és simplement una idea solidària i avui dia està ajudant a molta gent i és el que a la meva realment em genera felicitat. Sovint tendim a pensar que la felicitat és aconseguir molts diners i poca cosa més però si ho analitzes una mica t’adones que tot està en l’equilibri i que acumular coses no genera tanta felicitat com podríem imaginar en un primer moment…

Al gener de 2012, gràcies al suport econòmic de dues grans empreses, vam aconseguir crear una plataforma a Internet (https://www.teaming.net) per generar fons treballant en equip aportant 1 euro al mes del nostre compte corrent (sense comissions de cap tipus). Les persones que participem som els que proposem projectes, on en la majoria dels casos són tangibles i propers on tenim la garantia que nostra aportació, encara que sigui d’1 euro al mes, serà de gran ajuda.

Aquesta plantejament extremadament senzill ha permès a Teaming que a dia d’avui participin 70734 persones online i s’hagi recaptat fins avui 1.374.705€, 97.005€ dels quals durant el mes d’octubre de 2014.

Encara no t’he convençut per a què facis Teaming?

Segueix el meu projecte a: https://www.teaming.net/derechoshumanosdelasmujeresynin-s

Totes aquestes experiències han creat un abans i un després en la meva vida tant a l’hora de triar les persones amb les quals comparteixo el meu temps i la meva vida, com les empreses per les quals estic disposada a treballar.

Deixi el seu Comentari

*

captcha *